Начало / Новини / Стартира единна онлайн платформа за земеделски производители от страните от ЦИЕ

Стартира единна онлайн платформа за земеделски производители от страните от ЦИЕ

Image_5259007_7_0

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа създаде единна онлайн платформа, в която земеделските производители от ЦИЕ могат представят своите стоки. Това e възможно с регистрация на електронния сайт на Центъра – www.china2ceec.org, където производителите могат сами да посочат какви продукти и в какви количества са готови да предложат за износ.

Участието и регистрацията в единната база данни към Центъра е безплатна и не се дължи членски внос. Тя позволява на китайските инвеститори да имат цялата информация, която им е необходима на едно място. По този начин се цели нарастването на стокообмена и улесняване на търговските контакти.

Земеделските производители ще могат и да се кооперират като създават различни обединения при постъпването на запитване за стоки и възможности за инвестиции от китайска страна.

Само за две седмици след старта на платформата, са постъпили над 15 заявки за регистрация и представяне на различни продукти. Сред тях има както български, така и хърватски стоки като сладкарски изделия, напитки, селскостопански продукти и други.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.