Начало / Новини / Земеделие / С китайски инвестиции за 5 млн.лв ще се изгражда Фуражен завод в Добрич

С китайски инвестиции за 5 млн.лв ще се изгражда Фуражен завод в Добрич

Община град Добрич ще връчи днес официалното първия сертификат за инвестиция клас “В”, съобщава Дарик. Церемонията ще се състои в 11.00 часа в малката заседателна зала на общината.

Сертификатът се издава след заявено желание от страна на фирма „България Тионшинонг Фийд Ко”ООД и след взето решение от Общинския съвет на Добрич на последното му редовно заседание на 16 септември т.г.. Документът съществено ще увеличи скоростта на изпълнение на инвестиционния проект, неговото въвеждане в експлоатация и успешен старт.

Фирмата е с българско и китайско участие и планира изграждането на фуражен завод в Добрич. Оттам вече са закупили съседни терени с обща площ 26 дка на територията на общината. Ще се строят още силозно стопанство и обслужващи сгради. Фирмата има опит при осъществяване на износ на селскостопанска продукция в Китай. Прогнозният размер на инвестицията е до 5 млн.лева. Предвижда се разкриване на 50 работни места.

Инвеститорът има намерение да изгради и пусне в експлоатация завода в срок от 1 година след получаване на разрешителното за строеж от община Добрич. Планира се в него да се произвеждат 150 000 тона концентриран фураж за животни, изцяло износ за Китай. Паралелно – при отпуснати квоти, ще се осъществява и износ на царевица за Китай.

Фирмата е със седалище и адрес на управление в Добрич. От внесения капитал при последната регистрация на дружеството в Добричкия окръжен съд е видно, че инвестиционният проект е обезпечен финансово, с доказан произход на паричните средства.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.