Начало / Новини / Земеделие / С китайски инвестиции за 5 млн.лв ще се изгражда Фуражен завод в Добрич

С китайски инвестиции за 5 млн.лв ще се изгражда Фуражен завод в Добрич

Община град Добрич ще връчи днес официалното първия сертификат за инвестиция клас “В”, съобщава Дарик. Церемонията ще се състои в 11.00 часа в малката заседателна зала на общината.

Сертификатът се издава след заявено желание от страна на фирма „България Тионшинонг Фийд Ко”ООД и след взето решение от Общинския съвет на Добрич на последното му редовно заседание на 16 септември т.г.. Документът съществено ще увеличи скоростта на изпълнение на инвестиционния проект, неговото въвеждане в експлоатация и успешен старт.

Фирмата е с българско и китайско участие и планира изграждането на фуражен завод в Добрич. Оттам вече са закупили съседни терени с обща площ 26 дка на територията на общината. Ще се строят още силозно стопанство и обслужващи сгради. Фирмата има опит при осъществяване на износ на селскостопанска продукция в Китай. Прогнозният размер на инвестицията е до 5 млн.лева. Предвижда се разкриване на 50 работни места.

Инвеститорът има намерение да изгради и пусне в експлоатация завода в срок от 1 година след получаване на разрешителното за строеж от община Добрич. Планира се в него да се произвеждат 150 000 тона концентриран фураж за животни, изцяло износ за Китай. Паралелно – при отпуснати квоти, ще се осъществява и износ на царевица за Китай.

Фирмата е със седалище и адрес на управление в Добрич. От внесения капитал при последната регистрация на дружеството в Добричкия окръжен съд е видно, че инвестиционният проект е обезпечен финансово, с доказан произход на паричните средства.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.