Начало / Новини / Крими / ТИР със зърно се обърна на пристанище Варна

ТИР със зърно се обърна на пристанище Варна

4469921

ТИР, натоварен с жито за износ, се преобърна на пристанище Варна. Причина за инцидента е не добре укрепено ремарке на влекача,съобщава БГНЕС. Няма пострадали. Работници разтоварват ремаркето, за да може да се намести на влекача. Три огромни кораба товарят жито за износ на варненския порт.
С около една трета се е увеличил българският износ на пшеница в периода от 1 юли до 11 октомври, в сравнение със същия период на миналата година. Това показват оперативните данни на Пристанище Варна, откъдето традиционно се осъществява основна част от износа на зърнени и маслодайни култури.

Оттам са били натоварени 748,7 хил. тона пшеница за износ, което е с 28,3% повече спрямо същия период на 2014 г. В същото време, изнесените количества ечемик и рапица бележат значителен спад, съответно с 63,5% и с 61,7%.

През периода 1 септември – 11 октомври 2015 г. износът на царевица, осъществен през Пристанище Варна, намалява с 55,6% спрямо аналогичния период на предходната година, а износ на слънчоглед не е регистриран.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.