Начало / Новини / Три години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

Три години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

ТРАКТОРИ,ГЪРЦИЯ

Парламентът в Атина прие промените в закона, за да се решават проблемите в аграрния сектор с преговори, а не с трактори по пътищата.

Атина промени законодателството срещу протести,които блокират свободното движение по пътната мрежа,съобщи БНР.Мярката от три месеца затвор се заменя с минимум 10 месеца, а в случаи на нанесени щети на икономиката при продължително блокиране на пътища присъдата е три години затвор. Видимо промяната засяга ежегодните протести на фермерите. До сега няма реакция от страна на фермерските съюзи,които вече заплашват,че ако не се решат проблемите в аграрния сектор са склонни на протести в края на януари.

Медиите коментират като положителна реакция на правителството,което предлага преговори,а не блокиране на Гърция от трактори.

От опозицията казаха, че Ципрас е приложил „крайни мерки“ срещу фермерите, които не съответстват на политиката на радикалната левица Сириза. Политически анализатори смятат, че премиерът си „играе с огъня“, защото ако фермерите оттеглят доверието си от едно правителство, то няма дълъг живот.

По тежките наказателни присъди засягат и движението „Няма да платим“, което често протестира срещу високите пътни такси, като блокира магистралата.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.