Начало / Новини / Земеделие / Три от общо четири фирми продължават разплащането с тютюнопроизводители от Североизточна България

Три от общо четири фирми продължават разплащането с тютюнопроизводители от Североизточна България

big-18923_1412666115

Три от общо 4-те фирми, сред които и “Булгартабак”, продължават разплащането с тютюнопроизводители от Североизточна България, на които дължат пари.

Единствено фирмата от Исперих е поискала отсрочка до началото на новата изкупна кампания за реколта 2016-та година, която ще стартира в края на октомври – началото на ноември. От следващата седмица, собственикът ще се срещне със стопаните, на които дължи пари. Изготвен е график за срещите по селата.

В понеделник, от 11 часа отново ще заседава Управителният съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите.

Ще се анализираме ситуацията и ще се обобщим информацията, след което ще се реши, какви ще са по-нататъшните действия, каза председателят й Цветан Филев.

Повече от 200 семейства от близо 400, които отглеждат тютюн в село Ясенково, община Венец, не са си получили парите от гръцката фирма. Това съобщи кметът на селото Метхи Сали, който е и тютюнопроизводител и също има да получава пари. По думите му, дружеството дължи между 1000 и 10 000 лева на семействата.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

download

Уведомителните писма за директните плащания тръгват онлайн!

Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават вече онлайн уведомителните си писма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.