Начало / Новини / Крими / Уволниха директора на поземлената комисия в Панчарево след скандала с имотните измами

Уволниха директора на поземлената комисия в Панчарево след скандала с имотните измами

bgnes

Директорът на поземлената комисия – Панчарево е отстранен от днес.

Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева. До уволнението се стига след разследване на bTV за имотни измами в Панчарево и с. Бистрица и последвалите протести на жители.

Танева обясни, че инспектораттъ на министерството е започнал проверка след сигнал от кмета на София йорданка Фандъкова по конкретния случай за неправомерно възстановен имот. Проверката е показала, че има нарушение в цялата процедура от 1992 г. насам.

“В цялата процедура, включително и документи, които са издавани от различни служби, има такива, които не отговарят на съответните законови актове и нормативна уредба към момента на издаването. Този доклад ще бъде изпратен първо до прокуратурата”, заяви тя цитирана от агенция “Фокус”.

От думите ѝ се разбра, че ще има уволнения на още длъжностни лица, участвали в процедурата по възстановяването на имота през 2012 г. Танева посочи още, че с кмета Фандъкова смятат да заведат иск за обявяване на решението за възстановяване на имота за нищожно, т. като към момента няма възможност за административен контрол на решението от страна на министъра.

“Пропуски в работата на поземлените комисии имаме установявани и в други случаи”, каза Десислава Танева и припомни промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с които министърът получи възможност да упражнява административен контрол върху решенията на поземлените комисии, включително и да отменя решения за възстановяване на собственост в 3-годишен срок от постановяването им.

От AgNews BG

Прочетете също

40502_425_282

Започна приемът на документи за компенсации от природни бедствия за 2019 г.

От  1 октомври 2019 г., започна прием на заявления по схемата на държавна помощ „Помощ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.