Начало / Новини / Животновъдство / Учредяване на Консултативен съвет по животновъдство в област Смолян

Учредяване на Консултативен съвет по животновъдство в област Смолян

450x300xpasishte-800x533.jpg.pagespeed.ic.J6wh6dOwXJ

На 15.10.2015 г. в ОД“Земеделие“ – Смолян се проведе събрание за създаване на Областен консултативен съвет по животновъдство и избор на управителен съвет.

На събранието присъстваха представители на регионалните структури на МЗХ и животновъди от област Смолян:
Иванка Георгиева – Директор на Областна дирекция „ Земеделие“ – Смолян, г-жа Тинка Лилова – ст. експерт в Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие„ д-р Валентина Мелемова – началник отдел „Здравеопазване на животните“ в Областна дирекция по безопасност на храните, г-жа Мариана Неделева – началник Териториален областен офис на НССЗ, г-н Никола Чаталбашев – началник ЮРЦККРД, г-жа Жана Гаджева – председател на Развъдна асоциация на Българско родопско говедо и Джерсея в гр. Смолян и доц. д-р Цонка Оджакова – председател на Асоциация за развъждане на Среднородопска, Каракачанска, Родопски цигай – овце и Каракачански кон.

Целта за създаване на Областен консултативен съвет по животновъдство е да осъществява по-добра оперативна връзка и координация между структурите на МЗХ и животновъдите. Ще оказва подкрепа на животновъдите, относно възможностите за подпомагане по различните схемите и мерки, както и разясняване на новата ОСП през новия програмен период 2014-2020 г. Ще разглежда и ще търси решения на казуси, свързани с регионални проблеми, ще подпомага животновъдите за създаване на условия, за нарастване на доходите, подобряване условията на труд. Повишаване на конкурентноспособността на млекопроизводителите и предлагане на качествени животински продукти на българския и международния пазар.

За председател на съвета по животновъдство бе избрана доц. д-р Цонка Оджакова, зам. председател д-р Мирослав Узунов, секретар Пламена Хаджиева – ст. експерт ГД“АР“ към ОД „Земеделие” – Смолян и членове, представители на животновъдите в областта.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.