Начало / Новини / Фил Хоган желае да бъде придружен от представители на бизнеса в търсене на нови пазари през 2016 г.

Фил Хоган желае да бъде придружен от представители на бизнеса в търсене на нови пазари през 2016 г.

zx450y250_2569885

Европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони г-н Фил Хоган планира през 2016 г. посещения в Съединените мексикански щати, Република Колумбия, Китайска народна република, Япония, Социалистическа република Виетнам и Република Индонезия през 2016 г. с цел идентифициране на нови пазари.

Визитите целят да отворят вратите на операторите от ЕС към пазарите на цитираните по-горе държави не само за базови земеделски продукти, но и за преработени продукти с добавена стойност.

Поредицата от дипломатически мисии на комисар Хоган ще започне с посещение в Мексико и Колумбия през месец февруари 2016 г., ще продължи с визити в Китай и Япония през месец април 2016 и ще завърши във Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. По време на посещенията се предвиждат срещи на политическо ниво, както и с представители на бизнеса и предприемачи. Поради тази причина, комисар Хоган е изразил желание да бъда придружен от около 30 ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС със съответните държави. Секторите, които Комисарят споменава, без да ги ограничава, са: спиртни напитки, вино, млечни продукти, свинско месо, пилешко месо, зехтин, плодове, зеленчуци и преработени храни.

В приложение можете да намерите покана и апликационна форма, която заинтересованите за посещенията в Мексико и Колумбия следва да попълнят и изпратят на електронен адрес: AGRI-PROMOTION-BUSINESS-DELEGATION@ec.europa.eu в срок до 4 декември 2015 г. Всички апликационни форми ще бъдат разгледани от екип в Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

Следва да се има предвид, че разходите за посещенията ще са за сметка на участниците. По време на визитите от всеки участник се очаква да направи презентация на компанията и продуктите си, както и при желание да осигури такива за дегустация.

Апликационните форми за следващите визити – Япония и Китай през месец април 2016 г. и Виетнам и Индонезия през втората половина на 2016 г. също ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на земеделието и храните, щом бъдат получени от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на ЕК.

За повече информация, може да се обръщате към г-жа Камелия Палазова, ГД „Земеделие и развитие на селските райони”, ЕК, тел.: +32 2 295 2109, ел. адрес: kameliya.palazova-ivanova@ec.europa.eu

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.