Начало / Новини / Фондация ,,Америка за България“ набира кандидати за обучение на земеделски специалисти и учени в САЩ

Фондация ,,Америка за България“ набира кандидати за обучение на земеделски специалисти и учени в САЩ

agnews.bg

Фондация „Америка за България“ започна да набира кандидати за две нови обменни програми в областта на земеделието, създадени за подкрепа на хората с потенциал да се превърнат в лидери в сектора и да работят за развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в България:

„Лидери в земеделието” предоставя възможност за интензивни, краткосрочни групови обучения в САЩ, в рамките на около две седмици, с тясна професионална насоченост. През 2016 година участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат 16 български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Те ще се обучават в две основни направления:
1) млечно говедовъдство – производство и преработка;
2) малинопроизводство и преработка.

Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има тук.

„Земеделие за бъдещето” е програма, насочена към млади, прогресивни учени. Философията й е да допринася за увеличаване продуктивността на българското земеделие и икономическия растеж на страната като предоставя достъп до съвременна наука, трансфер на нови технологии и практики в земеделието, и насърчаване на двустранното сътрудничество между водещи институции от САЩ и България.

Програмата поставя фокус върху възможностите за свързване на науката и бизнеса, и запознава участниците с устойчиви, работещи модели за финансиране на научна и приложна дейност. Българските учени сами ще избират темата, която ще разработват в САЩ. В рамките на 3 месеца те ще бъдат обучавани от индивидуален ментор и координатор, който на свой ред също ще посети България, за да продължи съвместната им работа. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има тук.

Програмите „Лидери в земеделието“ и „Земеделие за бъдещето“ се финансират от Фондация „Америка за България“ и се администрират от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – институцията с най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ през последните години и безспорно един от водещите специализирани американски аграрни университети с повече от 130 години история и опит в тази сфера.

Кандидати за двете програми се набират до 5 февруари 2016 година.

Повече информация за условията и начина на кандидатстване може да получите като се свържете с Фондация „Америка за България”:

Виолета Недева, Директор „Програми за земеделие“
Фондация „Америка за България”
Tel.: +359 (2) 806 3800
agleaders@americaforbulgaria.org

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.