Начало / Новини / Фонд „Земеделие“ изплати още 877 хиляди лева на рибарски общности

Фонд „Земеделие“ изплати още 877 хиляди лева на рибарски общности

ribi

ДФ „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе още 877 482 лева по шест проекта от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР). Те са по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” и се реализират от Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) като част от стратегиите за развитие на рибарските общности.

Със средства по Програмата участници в МИРГ „Български Черноморски сговор-Бяла-Долни чифлик-Аврен“ реализират проекти за закупуване на машина за почистване на пясък и изграждане на помощно стопанство в село Приселци.

В изпълнение на местната си стратегия за развитие МИРГ „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ инвестира в подобряване на материалната база и условията за екотуризъм на територията на рибарската общност, работи се и по проект „Опознай пътя на водата“, чиято цел е защитата на природното наследство на региона.

Разплащателната агенция субсидира още проект на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат” за създаване на уеб-базирана информационна система, както и обновяването на читалището в Царево по проект на МИРГ „Приморско-Созопол-Царево“.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.