Начало / Новини / Други / Център за конна терапия помага на деца с увреждания

Център за конна терапия помага на деца с увреждания

деца

Един от финалистите в първото издание на най-голямата социално отговорна инициатива ПРОМЯНАТА 2014/2015 вече повече от година помага на деца със специфични нужди с конна терапия,съобщи Нова ТВ. Благодарение на иновативната терапия и постоянството на психолога Веселина Фелдман деца с аутизъм, синдром на Даун, хиперактивност и детска церебрална парализа се научават да общуват първо с конете, а след това и с хората. Програмата за терапия с помощта на коне допринася за по-доброто им емоционално, социално и физическо развитие.

За да продължи да помага на близо 70 деца с увреждания обаче Веселина и Сдружение „Конна терапия” търсят осиновители за двата коня, работещи с децата – кобилата Зита и нейното 6-месечно конче Мезира. В навечерието на празниците, Веселина, която истински вярва, че чудесата са възможни, се обръща към всеки, който е готов да подаде ръка и да помогне в грижата за двете кончета. „Търсим хора или организации, които да ни подкрепят, защото това, което правим със Зита и Мезира, наистина си струва и всеки ден виждам ефекта от нашата работа и радостта в очите на децата и техните родители”, споделя Веселина.

Всеки осиновител подписва договор, регламентиращ параметрите на неговата подкрепа, и може да посещава осиновения кон, както и да присъства на терапевтичните часове с децата. Грижата за един кон е свързана с много разходи за осигуряването на храна, престой за конете, медицински прегледи, специално обучение и други, а необходимата месечна сума за отглеждането на коня е 250 лева.

Желаещите да помогнат срещите на Веселина с нейните малки герои да продължат могат да получат повече информация на телефон: 0878 345 007, както и във Facebook страницата на Веселина.

Банкова сметка:

Сдружение “Конна Терапия”

Банка ДСК

IBAN: BG40STSA93000022393469

BIC: STSABGSF

Първото издание на ПРОМЯНАТА (2014-2015), част от което е и центърът за конна терапия на Веселина Фелдман, показа, че социалното предприемачество има сериозен потенциал за развитие у нас и даде шанс на пет проекта да демонстрират реални резултати. С второто издание на конкурса нови петима социални предприемачи предстои да реализират социалните си идеи за подобряване живота и осигуряване на по-добро бъдеще на децата у нас.

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.