Начало / Новини / 1900 ФИРМИ ОТ 50 СТРАНИ СЕ ПРЕДСТАВИХА НА ИЗЛОЖЕНИЕТО EIMA В БОЛОНЯ

1900 ФИРМИ ОТ 50 СТРАНИ СЕ ПРЕДСТАВИХА НА ИЗЛОЖЕНИЕТО EIMA В БОЛОНЯ

eima01

Президентът на FederUnacoma (главен организатор на форума) г-н Масимо Голдони сподели, че очаква т.г. броят на посетителите да надхвърли рекордните 250 000.

Миналата седмица в италианския град Болоня за 42-ри път се проведе специализираното аграрно изложение EIMA International 2016. Главен организатор на събитието е Федерацията на италианските производители на агротехника (FederUnacoma).

– 1900 компании от 50 страни се включиха в тазгодишното издание, а изложбените площи „отесняват“ все повече. В близко бъдеще ще разговаряме с местните власти за отпускане на допълнителни терени! – съобщи със задоволство г-н Масимо Голдони, президент на FederUnacoma. – Надяваме се изложението да бъде посетено от над 250 000 души.

Сред гостите на форума бе и българска група от 40 фермери и представители на агрофирми, организирана от „Агровестник“ и варненската „Травел Клуб България“.

В конкурса за иновации свои разработки представиха 140 компании, като 25 от тях бяха отличени с награди, а 14 – със синия знак за ангажираност към околната среда. Акцентът бе поставен върху технологиите на обработка, щадящи почвата, въздуха и природата.

Източник: Агровестник

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

Фонд „Земеделие“ предоставя 7,5 млн. лева за имунопрофилактика на животните

ДФ „Земеделие“ реши на свое заседание на Управителният съвет да предостави 7 519 119 лв. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.