Начало / Новини / Крими / 20 крави изгоряха при пожар в село Стефан Стамболово

20 крави изгоряха при пожар в село Стефан Стамболово

1353916581

20 крави са изгорели при пожар в село Стефан Стамболово , Община Полски Тръмбеш. Пламъците са изпепелили още 150 бали фураж и 600 кв. м покривна конструкция на кравефермата.

Огнената стихия избухнала снощи около 22,36 часа. Работниците от кравефермата са подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени петима огнеборци с два специализирани автомобила. Пожарникарите потушили пламъците, като успели да спасят 11 животни. 20 крави от стадото обаче са загинали.

Нанесените при пожара щети възлизат на над 100 000 лв. В злополучната вечер над селото се разразила гръмотевична буря е електрозахранването било изключено. При пускането на тока по-късно обаче възникнало късо съединение в инсталацията, което причинило огнения ад.

82-годишният пазач на стопанството изпаднал в паника и вместо да се обади на спешния телефон за помощ, захванал сам да гаси пламъците с подръчни материали. Дядото обаче започнал да се задушава от гъстия дим, излязъл навън и припаднал пред горящата сграда. След като се свестил позвънил на собственика на фермата и след това на тел.112.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

75 животновъди заявиха помощ от втория транш за хуманно отношение към прасета

30 хил. лева се отпускат за собствениците на унищожени животни от Африканската чума

На последното си заседание УС на ДФ „Земеделие“ утвърди финансов ресурс в размер на 30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.