Начало / Новини / Крими / 20 крави изгоряха при пожар в село Стефан Стамболово

20 крави изгоряха при пожар в село Стефан Стамболово

1353916581

20 крави са изгорели при пожар в село Стефан Стамболово , Община Полски Тръмбеш. Пламъците са изпепелили още 150 бали фураж и 600 кв. м покривна конструкция на кравефермата.

Огнената стихия избухнала снощи около 22,36 часа. Работниците от кравефермата са подали сигнал на тел.112 и на място били изпратени петима огнеборци с два специализирани автомобила. Пожарникарите потушили пламъците, като успели да спасят 11 животни. 20 крави от стадото обаче са загинали.

Нанесените при пожара щети възлизат на над 100 000 лв. В злополучната вечер над селото се разразила гръмотевична буря е електрозахранването било изключено. При пускането на тока по-късно обаче възникнало късо съединение в инсталацията, което причинило огнения ад.

82-годишният пазач на стопанството изпаднал в паника и вместо да се обади на спешния телефон за помощ, захванал сам да гаси пламъците с подръчни материали. Дядото обаче започнал да се задушава от гъстия дим, излязъл навън и припаднал пред горящата сграда. След като се свестил позвънил на собственика на фермата и след това на тел.112.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

download

Уведомителните писма за директните плащания тръгват онлайн!

Кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават вече онлайн уведомителните си писма …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.