Начало / Новини / Други / БАБХ бракува 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник

БАБХ бракува 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник

agnews.bg

Българската агенция по безопасност на храните извърши над 400 проверки на обекти и бракува над 54 килограма храни при извънредните проверки за Студентския празник. Едно заведение за обществено хранене на територията на Областна дирекция по безопасност на храните, град Кюстендил е с временно преустановено дейност, поради неспазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Проверявани бяха заведения за обществено хранене, хотели и хотелски комплекси, където се провеждаха тържества по случай празника. Най-честите нарушения, които инспекторите на Агенция откриха са предлагане на храни с изтекъл срок на годност, неспазване на температурния режим на съхранение на храните, пропуски в системите за безопасност на храните, както и несъответствия по сградов фонд и оборудване. В резултат на констатирани нарушения са издадени 25 предписани и са съставени 6 Акта за установяване на административно нарушение.

С началото на зимния туристически сезон, БАБХ започва и извънредни проверки в зимните курорти, които ще продължат до края на месец февруари. Превантивно инспектори към Агенцията по безопасност на храните провеждат срещи с бизнеса, където разясняват какви са били най-често срещаните нарушения през изминалата година и набелязват мерки и действия, за да се минимализират рисковете от хранителни инциденти през сезона.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.