Начало / Новини / Животновъдство / Бисер Чилингиров: Всички животновъди сме доволни от работата на МЗХ

Бисер Чилингиров: Всички животновъди сме доволни от работата на МЗХ

img2306

За пореден път ние животновъдите се убеждаваме, че Министър Десислава Танева и ръководството на Министерството на земеделието и храните изпълнява поетите ангажименти.

Това каза пред Фокус председателят на Националната овцевъдна асоциация (НОА) Бисер Чилингиров, във връзка с общото състояние на животновъдния сектор.

„Бяха изплатени националните доплащания на овцевъдите през септември месец. Бяха изплатени и 30-те процента за обвързаната подкрепа за селекционен контрол. Направиха всичко възможно да подпомогнат фермерите за преодоляване на негативните последици от руското ембарго. Това са все неща, които сме ги говорили през годините и винаги сме желаели да се случат, но благодарение на министър Десислава Танева те са факт”, посочи Чилингиров.

По думите му, благодарение на промените в Закона за ветеринарно-медицинската дейност не е допуснато разпространение на болести по селскостопанските животни.

„Не допуснахме масови болести, каквито имаше в Гърция и Турция. Животновъдите бяха бдителни и частно практикуващите доктори свършиха своята работа. Ние работим в синхрон”, коментира Чилингиров.

„Както нееднократно сме подчертали, ние животновъдите сме доволни от работата на МЗХ. Това са ангажименти, които се изпълняват и правят животновъдите и фермите им по-конкурентоспособни на пазара”, допълни още той.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.