Начало / Новини / Европроекти / Близо 1 млн. лева получиха МИРГ по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области”

Близо 1 млн. лева получиха МИРГ по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области”

agnews.bg

Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе още 976 229 лв. за проекти на Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по Мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“ получи 370 778 лв. за три проекта в изпълнение на местната си стратегия за развитие. Общността работи в посока на поддържането на качеството на водата в язовир Доспат, както и на създаването на добри условия за отдих в района на язовира. Местната рибарска група завърши успешно и проект, целта на която е екологичното възпитание. Стойността на изплатената окончателна субсидия по него е в размер на 81 883 лв.

Разплащателната агенция изплати и на община Поморие субсидия от 361 693 лв. за саниране, рехабилитация и реновиране на мостик “Старият Пристан”. Дейностите са инициирани МИРГ „Поморие -Несебър“.

Безвъзмездната финансова помощ по тези проекти е 100% от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд „Рибарство“ (ЕФР) и 25 на сто – от държавния бюджет.

Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ реализира с проект по Мярка 4.1 от ОПРСР част от стратегията си по изграждането на система за електронна борса за подпомагане на рибарския сектор. По проекта са изплатени 161 873 лв. като безвъзмездната помощ е 60% от размера на извършените инвестиционни разходи.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.