Начало / Новини / България поиска съдействие от ФАО/МААЕ за справяне с болестта Заразен нодуларен дерматит

България поиска съдействие от ФАО/МААЕ за справяне с болестта Заразен нодуларен дерматит

България поиска съдействие от ФАО/МААЕ

България поиска съдействие от ФАО/МААЕ за справяне с болестта Заразен нодуларен дерматит. За това се договориха на среща във Виена, Австрия заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и директорът на съвместната дирекция “Ядрени технологии в земеделието и храните” на Световната организация по прехрана (ФАО) и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) г-н Цу Лиян.

Страната ни е първата държава в региона, която изпрати официално искане до ФАО/МААЕ за съдействие чрез предоставянето на експертна и техническа помощ във връзка с констатираните огнища на Заразен нодуларен дерматит. “За нас е много важно, че успяхме да постигнем договореност за покрепа от водещи специалисти, които ще ни помогнат да овладеем максимално бързо разпространението на Заразния нодуларен дерматит”, заяви заместник- министър Димитров.

През месец юни се очаква директорът на съвместната дирекция “Ядрени технологии в земеделието и храните” на Световната организация по прехрана (ФАО) и Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) г-н Цу Лиян да бъде на посещение в България и когато ще бъде подписано и Споразумение за сътрудничество.

Двамата обсъдиха още възможности за сътрудничество в областта на здравеопазване на животните, безопасност на храните, осъществяване на контрол по вредителите върху земеделските култури и генетика в растениевъдството и животновъдството.

В рамките на посещението си в Австрия заместник-министър Димитров посети лабораториите на дирекцията в град Зайберсдорф, където се запозна от близо с дейностите по тези области.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.