Начало / Новини / Български млекопроизводители се включват в протеста на сектора в Брюксел

Български млекопроизводители се включват в протеста на сектора в Брюксел

Протест срещу липсата на мерки в подкрепа на млечния сектор организират днес в Брюксел фермери от много европейски страни. Той съвпада с очакваното заседание на земеделските министри от евросъюза, на което трябва да се реши какви стимули са необходими в този сектор.

И министър Десислава Танева ще вземе участие в заседанието, а група от около 50 български фермери ще подкрепят искането на нашата страна за допълнителни мерки за развитие на млечното животновъдство, каза за Радио Стара Загора Танчо Колев, председател на  Националното сдружение на млеко-и месопроизводителите в България и допълни, че загубите за отглеждане само на едно млечно животно вече достигат 700-800 евро.

„Ние не сме доволни и от това, че държавата не осъществява контрол върху използването на кондензирано мляко. Никъде в България по технология не е предвидено да се прави кисело мляко, кашкавал или сирене от кондензирано мляко. Държавата си затваря очите“, каза още Танчо Колев и допълни, че след причините за недоволството на фермерите са и загубите, които търпи сектора от наложеното на Русия ембарго.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.