Начало / Новини / Други / Втора информационна среща за представяне на възможностите за финансиране на бизнеса по програмите на ЕС

Втора информационна среща за представяне на възможностите за финансиране на бизнеса по програмите на ЕС

euro

Консултантска фирма “Евро програми” ООД съвместно с фирма “Адакта Нет” ЕООД и “Реформаторски бизнес клуб” провежда в Пловдив информационна среща за представяне на ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА БИЗНЕСА ПРЕЗ НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПЕРИОД 2014-2020.

Срещата ще се проведе на 10 ноември 2015 г.14:00 часа в зала Пълдин, хотел “Тримонциум”.

ПРОГРАМА

13:30 – 14:00 часа – Регистрация

14:00 – 14:10 часа – Добре дошли

Модул 1: Програмата за развитие на селските райони – предстоящи приеми 2015-2016

14:10 – 14:50 часа – Представяне на мярка 4.2 “Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти” – стартира през ноември.

За кого е подходяща: Действащи или новосъздадени предприятия. Мярката подпомага реализацията на проекти, свързани с изграждане, оборудване и модернизация на: мандри, кланници, транжорни, винарски изби, мелници, фуражни цехове, предприятия за преработка на мед, консервни предприятия и други, занимаващи се с преработка на земеделски продукти.

14:50 – 15:30 часа – Представяне на мярка 6.4 “Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности”.

За кого е подходяща: Действащи или новосъздадени микропредприятия. Мярката подпомага реализацията на проекти, свързани с развитие на неземеделски дейности (в това число селски туризъм) на територията на селски общини (такива в рамките на област Пловдив са общините Брезово, Калояново, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Първомай, Раковски, Родопи, Садово, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисаря )

15:30 – 16:10 часа – Кафе пауза

Модул 2: Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК)

16:10 – 16:50 часа – Представяне на процедура “Подкрепа за иновации в предприятията”.

За кого е подходяща: Действащи или новосъздадени микро, малки, средни и големи предприятия, които търсят финансиране за закупуване на оборудване и нематериални активи с цел внедряване в производство на иновативни продукти и услуги, собственост на кандидатите или закупени от трети лица.

16:50 – 17:10 часа – Представяне на процедура „Енергийна ефективност в МСП”.

За кого е подходяща: Микро, малки и средни производствени предприятия за реализация на проекти свързани с подобряване на енергийните характеристики на сгради, придобиване на системи за отопление и охлаждане и/или производство на електрическа енергия от възобновяеми енергийни източници за собствено потребление, закупуване на енергоспестяващо оборудване.

Желаещите да се включат в срещата е необходимо да попълнят приложения образец на регистрационен формуляр който могат да намерят на официалния сайт на “Евро програми” и да го изпратят на имейл: l.gimisheva@evroprogrami.com

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.