Начало / Новини / Депутатите ще гласуват промени в Закона за опазване на земеделските земи

Депутатите ще гласуват промени в Закона за опазване на земеделските земи

94_1

Депутатите ще гласуват промени в Закона за опазване на земеделските земи,съобщи БНР. С промените в Закона за опазване на земеделските земи се облекчава режимът за утвърждаването на площадки, за проектирането на трасета и промяна на предназначението на земеделските земи за неземеделски нужди. Без промяна на предназначението на нивите ще могат да се изграждат съоръжения към линейни обекти на техническата инфраструктура, разположени на терена, като тяхната застроена площ, заедно с прилежащите територии на всяка една от тях, е до 15 кв. м. С промените се предлага решението на комисията за земеделските земи за утвърждаване на площадки и трасета да подлежат за обжалване пред Върховния административен съд. Целта е да се налагат санкции на лицата, които са собственици на изградени обекти в земеделски земи, без променено предназначение.

С промените в Закона за ветеринарно-медицинската дейност се въвеждат допълнителни изисквания към ветеринарните лекари. Те ще трябва най-малко веднъж на два месеца да извършват клинични прегледи и проверка на официалната идентификация на животните в животновъдните обекти, с които имат договори за обслужване.

Депутатите ще гласуват и възможността за достъп до обществена информация да се извършва и по електронен път при поискване на заявителя, без да се изисква електронен подпис. Това според вносителите ще облекчи значително достъпа до обществена информация и ще повиши прозрачността в работата на администрациите при поискване на такава от обществения сектор.

Източник: БНР

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.