Начало / Новини / Други / Десислава Танева поздрави всички ветеринари по случаи професионалния им празник

Десислава Танева поздрави всички ветеринари по случаи професионалния им празник

agnews.bg

Поздравителен адрес от министъра на земеделието и храните Десислава Танева по случай Ден на ветеринарния специалист.

Уважаеми ветеринарни специалисти,

Поздравявам всички Вас, държавни и частнопрактикуващи ветеринарни лекари в България, по случай професионалния Ви празник – Денят на ветеринарния специалист. Професията, която упражнявате е отговорна и с дългогодишна история. Успехите на всички Вас са постигнати с много труд и амбиции, защото всеки ден сте изправени пред предизвикателствата на новата и съвременна ветеринарна медицина. Благодарение на Вашата работа българските продукти отговарят на европейските изисквания за качество.

Вярвам, че и сега, когато епизоотичната обстановка на Балканите е тежка и в съседни на България страни се разпространяват множество заболявания сред животните, Вашите усилия, знания и опит ще предпазят страната ни от болестите, които могат да засегнат не само икономиката, а и здравето ни. Министерство на земеделието и храните и Българската агенция по храните предприеха незабавни мерки, целящи да предпазят навлизането на заразен нодуларен дерматит. Изготвихме и промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, които предстои да бъдат приети от Народното събрание. Основната промяна е засилване на контрола и вменяване на повече задължения и отговорности както у фермерите, така и за недопускане на нерегламентирано транспортиране на животни.

Желая Ви много успехи. Продължавайте да бъдете все така всеотдайни в науката за здравето на животните, която е пряко свързана с общественото здраве и безопасността на храните !

Честит празник!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.