Начало / Новини / Добрич отново ще е домакин на „Фестивал на меда”

Добрич отново ще е домакин на „Фестивал на меда”

%d0%bf%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b5%d0%b4

11-ото издание на „Фестивал на меда” ще се проведе в Добрич от 28 ноември до 6 декември под патронажа на областния управител Детелина Николова. По традиция, пчеларите и фирмите, които произвеждат апи продукти, ще представят продукцията си пред бившето кино „Родина”.

Основната цел на „Фестивала на меда” е популяризиране на всички пчелни продукти, като се дава възможност на пчеларите производители да ги представят директно на потребителите, без посредничество на преработватели и търговци. Предоставя се дегустация преди покупката на продуктите, което в магазинната мрежа е невъзможно, посочват организаторите.

По думите на областният координатор на браншовия съюз Янко Янков, на фестивала пчеларите ще предложат широка гама от различни видове мед. За полифлорния се очакват цените да бъдат от 8-9 лева за килограм, за монофлорния – липов, акациев, лавандулов, – по 11 лева, а най-скъп е мановият – 12 лева за килограм. Очаква се участие да вземат пчелари от Добрич, Варна и Пловдив.

Повечето пчелари, които участват в изложенията, са удостоявани многократно с призове, награждавани са за добив на чист монофлорен мед – като акациев, липов, манов, лавандулов, мента, мащерка и др. с гарантирано качество, посочват организаторите.

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.