Начало / Новини / ДФЗ преведе над 1.2 млн. лева за развитие на рибарския сектор

ДФЗ преведе над 1.2 млн. лева за развитие на рибарския сектор

Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе субсидии в размер на 1 245 252 лева за 13 проекта по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

В изпълнение на своите стратегии за развитие Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) реализират успешно инвестиционни проекти заоблагородяване на крайбрежни пешеходни алеи, реновиране на рибарски къщи, създаване на сърф училище. По 8 инвестиционни проекта Разплащателната агенция изплати като окончателно плащане близо 965 000 лв., от които с над 230 000 лв. е възстановена крайбрежната алея в Шкорпиловци. Субсидия в размер на 397 521 лв. е преведена и по проект за изградено предприятие за преработка на рапани в Каварна.

Местни инициативни рибарски групи от различни региони получиха авансово плащане в общ размер на близо 281 хиляди лева за изпълнение на пет одобрени проекта. Част от дейностите, по които Разплащателната агенция преведе средства, са за обособяване на места за продажба на риба и аквакултури, както и за изграждане и оборудване на съоръжения за съхранение на риболовни принадлежности.

Рибарски групи получиха средства още за обновяване на паркове, възстановяване на рибарско селище, модернизиране на туристически обекти с фокус върху риболовния туризъм.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.