Начало / Новини / Европроекти / ЕК одобри програмата за транснационално сътрудничество която обхваща пет държави

ЕК одобри програмата за транснационално сътрудничество която обхваща пет държави

Европейската комисия одобри програмата за транснационално сътрудничество “Балкани-Средиземно море” до 2020г. Програмата обхваща пет държави, от които три са членки на ЕС – България, Гърция и Кипър, и две държави кандидат-членки на ЕС – Албания и Македония.

Бюджетът на програмата възлиза на 39 727 652 евро, като средствата от ЕС са в размер на около 33 милиона евро За българските партньори националното съфинансиране от 15 % е осигурено от републиканския бюджет.

“Балкани-Средиземно море” 2014-2020 ще функционира чрез две приоритетни оси.

Приоритетна ос 1. „Предприемачество и иновации“ ще се финансират проекти за насърчаване на предприемачеството, социалните и дигитални иновации, създаването на връзки между бизнеса и научните среди, които да позволят обмяната на знания и добри практики между регионите.

Приоритетна ос 2. „Околна среда“ ще осигурят устойчиво използване на природните ресурси и опазването на природни и културно наследство на общия трансграничен регион Балкани-Средиземно море.

Управляващ орган на програмата е Министерството на икономиката, инфраструктурата, морски въпроси и туризма на Република Гърция.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.