Начало / Новини / Жители на Болярово и Елхово запретнаха ръкави и почистиха част от язовир „ Малко Шарково“.

Жители на Болярово и Елхово запретнаха ръкави и почистиха част от язовир „ Малко Шарково“.

1

Още преди 8 сутринта в първия ден на кампанията “ Да изчистим България заедно“ организирана от bTV Media Group на язовир „ Малко Шарково“ се събраха хора от общините Болярово и Елхово, за да дадат личен пример и да се включат в инициативата.

С чувал и ръкавици първи тръгна кмета на село Малко Шарково – Тодорка Метаксова. В кампанията взеха участие 12 души, като сред тях имаше еколози от Oбщина Болярово, от местната администрация, от службата по земеделие, представители на бизнеса, доброволци от град Елхово и не на последно място видния елховски рибар Иван Георгиев. Въпреки ранния час, най малкия участник беше само на 10 години.

За няколко часа бяха почистени около 75 000 кв.м площ, а събраните отпадъци над 50 чувала. Въпреки съкратения състав доброволците се представиха повече от блестящо.

Кмета на село Малко Шарково от свое име и от името на кмета на община Болярово г-н Христо Христов, благодари на всички участвали в кампанията и моли всички рибари и къмпингуващи да почистват след себе си и да изхвърлят отпадъците на обозначените за това места, който са разположени около бунгалата на язовира.

Чистенето на язовир Малко Шарково продължава през цялата година – включете се и вие!

© 2017 AGnews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AGnews.BG е задължително!

323 (11)3 (18)3 (17)3 (16)3 (15)3 (8)3 (7)3 (6)3 (5)3 (4)

От AgNews BG

Прочетете също

koki

Животновъдите разсрочват кредитите си до 10 януари 2020 г.

Припомняме, че на 10 януари (петък) изтича срокът, в който животновъдите могат да подават заявления …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.