Начало / Новини / Други / Започва големият фестивал на младото вино в Пловдив

Започва големият фестивал на младото вино в Пловдив

agnews.bg

Седмото издание на фестивала “Дефиле на младото вино”, едно от най-важните събития за винен туризъм в България, се открива официално днес. Старт на Дефилето ще даде традиционното Дионисиево шествие, което тръгва от площада пред сградата на Община Пловдив в 13 часа. Церемония е от 14 часа на Лапидариума в Стария град. Гости ще бъдат председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутати, представители на Министерство на туризма, Националната лозаро-винарска камара, Европейския рицарски орден на виното, много пловдивчани и гости на града.

Символичното начало на дегустациите ще бъде дадено с отваряне на бъчвата на младото вино, предоставена от миналогодишния носител на златното отличие – “Вила Юстина”. Дегустациите продължават цял ден, както и през уикенда – 28 и 29 ноември.

Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на последната реколта на 26 водещи изби от цялата страна. Производителите ще представят своите млади вина в неповторимата атмосфера на 12 емблематични локации в Стария Пловдив, сред които къщи, ресторанти и открити площи. В голяма част от обектите ще бъде предлагана и специално приготвена храна за дегустациите. Участие във фестивала ще вземат и производители на мед, които ще представят своята екологична продукция.

Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина ще бъдат връчени по време на специална вечер на майсторите на виното, която ще се проведе на 28 ноември, събота.

Посещение на тазгодишното издание на фестивала е включено в програмата на участниците в Седмата международна среща на туроператорите, която се откри вчера.

Източник: Топ Новини

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.