Начало / Новини / Земеделие / Започнаха проверки на фирми, търгуващи с препарати за растителна защита

Започнаха проверки на фирми, търгуващи с препарати за растителна защита

agnews.bg

Пълна проверка на фирмите за търговия с препарати за растителна защита в Пловдивско разпореди районният прокурор Гергана Мутафова. Търговците, които продават препаратите срещу земеделски вредители, са на територията на общините Пловдив, Родопи, Марица, Куклен, Перущица, Кричим, Стамболийски, Съединение, Калояново, Хисар, Брезово и Раковски.

Проверката ще бъде извършена от служители на отдел „Икономическа полиция” -Пловдив, на Областната дирекция по безопасност на храните и на НАП,съобщи Дарик.

Повод за инспекциите са публикации и сигнали в медиите, които съдържат данни за допускани закононарушения при съхраняването, търговията и употребата на препарати за растителна защита.

В разпореждането на районния прокурор на Пловдив – Гергана Мутафова е посочено, че ще се проследи процесът на цялостната дейност на фирмите, продаващи такива препарати. Ще се провери и нормативната база, по която извършват дейността си и законността на извършените продажби. Ревизията касае последните 5 месеца.

До края на февруари трябва да станат ясни резултатите от проверките, които ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пловдив. Оттам ще преценят по-нататъшните действия, с оглед установяване на евентуални нарушения, с цел подобряване на обществената среда при търговията с опасни препарати за растителна защита.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.