Начало / Новини / Животновъдство / Засилват проверките за нелегална търговия и транспортиране на животни

Засилват проверките за нелегална търговия и транспортиране на животни

img2300

Инспектори от Агенцията по безопасност на храните в Бургас затягат проверките за нерегламентирана търговия и превоз на животни в областта. Абсолютно е забранено транспортирането им без изрична молба и последвало разрешение на агенцията.

Целта е да бъде предотвратена възможността за разпространение у нас на заразни болести, предава „Дарик“. В Турция са регистрирани огнища на опасни болести при животните и към момента, именно заради засиления контрол, настъпването им у нас, не е допуснато, казват от агенцията.

Контролът ще бъде затегнат особено по време на Коледните и Новогодишните празници и няма да бъде даден никакъв шанс на животновъди да извършват търговия на открито или да продават продукцията си директно от микробуси. Това съобщи днес на професионалния празник на ветеринарите д-р Георги Митев, директор на Агенцията по безопасност на храните в Бургас. Д-р Митев призова потребителите да купуват само от регламентираните обекти за продажба, тъй като там всички продукти са преминали контрол.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.