Начало / Новини / Земеделска асоциация иска да изгради изложбен комплекс в Добрич

Земеделска асоциация иска да изгради изложбен комплекс в Добрич

agnews.bg

Инвестиционно предложение за изграждане на експозиционен център за организиране на селскостопански изложения на открито, многофункционална зала за изложения и конферентна зала за мероприятия е постъпило в Община Добрич. То е от Асоциация на земеделските производители в България, чийто председател е бившият земеделски министър Венцислав Върбанов,съобщиха Топ Новини.

С него се предлага създаване на акционерно дружество, в което Общината да апортира терен за ползване, а останалите акционери да предоставят финансов ресурс за реализация на инвестиционния проект. Прогнозната стойност на строителните дейности е около 2,8 мл. лева. Предвижда се разкриване на 80 работни места.

Добрич е избран поради предимствата си, като най-голям селскостопански център в България и известна дестинация чрез организираните повече от 20 години успешни агро бизнес изложения.

Асоциацията на земеделските производители в България работи повече от 10 години за развитието на модерно и конкурентно земеделие в нашата страна. Нейни членове и партньори са производители на селскостопанска продукция, фирми от хранително вкусовата промишленост, университети и научни институции, медии и консултантски фирми.

Предвижда се на предстоящото заседание на Общинския съвет да бъде определена работна група, която обстойно да разгледа инвестиционното предложение, да проведе срещи с представителите на Асоциацията и да представи на Общински съвет становище за проекта, възможностите му за финансиране както и реалистичните етапи и срокове за изпълнението му.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.