Начало / Новини / Земеделие / Земеделските площи, които са обект на противоградова защита, ще бъдат увеличени

Земеделските площи, които са обект на противоградова защита, ще бъдат увеличени

Земеделските площи

Земеделските площи, които са обект на противоградова защита, ще бъдат увеличени. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на среща с представили на Националната асоциация на зърнопроизводителите относно готовността на Изпълнителната агенция за борба с градушките (ИАБГ) за посрещане на сезона на противоградова защита. На срещата присъства и изпълнителният директор на Агенцията инж.Ваньо Славеев.

Димитров уточни, че промяната е предвидена в плана за структурни промени, който в момента се изготвя. „Целта е да покрием цялата територия, за да дадем сигурност на земеделските производители в страната. В края на активния сезон промените ще станат факт“, поясни още той и допълни, че през месец май ще се проведе обществено обсъждане по подготвяните промени.

„Тази година активният сезон на противоградовата защита на територията на страната ще бъде открит на 25 април. Цялата налична техника ще бъде на терен за ефективната обработка на градоносните облаци“, допълни инж. Ваньо Славеев. Той обяви, че от този месец с 10 % са увеличени заплатите на ракето-стрелците и добави, че последната актуализация на трудовите възнаграждения на служителите е извършена преди повече от осем години.

Представителите на НАЗ бяха уверени, че няма да има съкращения в структурата на Агенцията до края на активния сезон. От своя страна те заявиха, че подкрепят предвижданите промени за нов стил на управление в ИАБГ.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.