Начало / Новини / Други / Земеделците нямат право да търгуват по новите магистрали

Земеделците нямат право да търгуват по новите магистрали

1387642137_2_559x-

Производителите на земеделска продукция, които продаваха стоката си по пътищата в страната, нямат право да го правят по новооткритите отсечки на магистралите. Това става ясно от писмен отговор на регионалния министър Лиляна Павлова,съобщава БГНЕС.

„Към момента в Наредбата за специално ползване на пътищата не са предвидени условия и процедура за издаване на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделски производители, за да могат те да продават продукцията си”, посочва Павлова.

Тя уточнява, че за да бъде разрешено откриването на „малки тържища” в зоните за отдих на магистралите, на които земеделски производители да предлагат продукцията си, е необходима промяна на нормативната уредба.

„Министерство на регионалното развитие и благоустройство, в частност Агенция „Пътна инфраструктура‘‘, имат готовност да обсъдят със заинтересованите страни и съвместно да установят подходящ ред за регламентиране издаването на разрешение за специално ползване на пътищата в полза на земеделските производители след съгласуване с компетентните органи, включително органите на МВР”, допълва министър Павлова.

Цялостното изграждане на магистралите „Тракия” и „Марица”, както и частичното довършване на магистрала „Струма”, остави стотици земеделски производители без достъп до пътищата, на които от години продаваха продукцията си.

Източник: БГНЕС

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.