Начало / Новини / КЗК отмени обществена поръчка на замеделския министър заради дискриминация

КЗК отмени обществена поръчка на замеделския министър заради дискриминация

agnews.bg

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на земеделския министър Десислава Танева за откриване на процедура по възлагане на обществена поръчка за „Разработване на географска информационна система“, заради дискриминационни условия.

КЗК приема като дискриминационно условието на възложителя за опит на кандидатите в изграждането на информационни системи на национално ниво. Същото препятства участието на лица, разполагащи с квалификация и опит, но придобити при изграждането на информационни системи примерно на регионално ниво. Ограничително е и изискването към екипа, с който следва да разполага участникът – наличие на специфичен опит, измерващ се в брой години, като за ръководителя проект и ръководителя екип се изисква 5 години опит при проектиране, разработване, поддръжка и администриране на софтуер за информационни системи от тип електронни регистри.

На следващо място КЗК приема, че критериите, по които ще бъдат оценявани техническите предложения на участниците, не отговарят на изискванията на чл. 28, ал. 2 от ЗОП и са основание за отмяна на обжалваното решение.

От КЗК отхвърлят идеята за представяне на прототип от участниците, понеже подобно изискване налага високи финансови разходи на потенциалните участници в процедурата, без да имат сигурност, че ще бъдат избрани за изпълнители.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.