Начало / Новини / Други / Конференция на тема „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“ ще се проведе в гр.София

Конференция на тема „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“ ще се проведе в гр.София

Large_botti_size_oak_barrels_in_Chianti

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) заедно с Института за стратегии и анализи (ИСА) организира конференция „Подпомагане на лозаро-винарския сектор и перспективи за развитието му“, която ще се състои на 13 ноември от 10:30 часа в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център (гр. София, бул. „Цариградско шосе“ 147).

Събитието е под патронажа на Министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Ще участват инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, Радослав Радев, председател на Националната лозаро-винарска камара, представители на Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. В дискусията ще вземат участие и представители на фирми-производители на грозде и вино.

По време на конференцията ще бъде отчетена първата финансова година от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. Ще се обявят възможностите пред бизнеса в началото на втората финансова година, която започна от 16 октомври 2015-а. Ще бъдат представени и новите правила в лозарския сектор, които влизат в сила от 1 януари 2016 година. Предвидена е още дегустация на вина от местни български сортове.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.