Начало / Новини / Други / Над 100 000 души са проверили безплатно колко им струва земята в офисите на Агрион

Над 100 000 души са проверили безплатно колко им струва земята в офисите на Агрион

thumb_850x560_5624a90879777

Над 100 000 души провериха безплатно колко им струва земята за една година, откакто официално работят офисите на Агрион. От октомври 2014 г. досега компанията откри общо 24 търговски точки в цялата страна.
Хората продават земята си най-често за покриване на възникнали спешни разходи за лечение при по-възрастните поколения или заминаване в чужбина и покупка на друг имот – за по-младите. Сделките със земя се превръщат и в алтернатива на тегленето на кредити, а често постъпленията се ползват за покриване на стари дългове, сочат наблюденията за пазара на Агрион. Друга причина за продажбата на ниви е липсата на възможности или желание от страна на собственика да се занимава с управление и обработване на земята. Част от собствениците продават земята си и при спорове с роднини.

Сделките са предимно за парцели до 10 дка, посочиха експертите. Именно разпокъсаността на земеделските активи е една от сериозните трудности пред развитието на модерното земеделие. Когато имотът е неокрупнен, няма изградени напоителни съоръжения, цената му намалява, посочиха от Агрион. Най-често парцелите са отдадени под аренда – в кооперация или на частни арендатори. Забелязва се и известно увеличаване на дела на краткосрочните едногодишни договори за наем за сметка на по-дългосрочните – над 5 години.

Най-ползваната услуга в офисите на Агрион е безплатната справка за цената на земята и информация за необходимите документи при включване на сделка.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.