Начало / Новини / Други / Над 15 хил. души посетиха Дефилето на младото вино в Пловдив

Над 15 хил. души посетиха Дефилето на младото вино в Пловдив

agnews.bg

Рекорден брой участници – над 15 хиляди, събра тазгодишното издание на фестивала “Дефиле на младото вино” в Пловдив, съобщиха организаторите от Съвета по туризъм,цитирани от Топ Новини. Дегустациите на младо вино се проведоха в къщи на Стария град по традиция в последния уикенд на ноември.

За трите дни на събитието са консумирани общо над 10 тона младо вино. Огранизирани групи чуждестранни и български туристи от София, Варна, Русе, Свищов и други градове се включиха в дегустациите на последната реколта на 26 винопрозводителя от цялата страна.

Хит на дефилето се оказа малиновото вино, което вървеше много със специалните мезета, осигурени за дегустациите. С екологична продукция във фестивала се включиха и производителите на мед. За общото добро настроение пък се погрижиха музакантите и танцьорите от ансамбъл “Тракия”, които бяха подговили специален репертоар за посетителите на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната.

Най-качествените гроздови еликсири бяха наградени на специална”Вечер на майсторите а виното”

Фестивалът “Дефиле на младото вино” е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм на Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на месец ноември в различни къщи и на указани открити площи в Старинен Пловдив.

“Дефиле на младото вино” се оганизира от Съвета по туризъм в Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с Националната лозаро-винарска камара, ОИ “Старинен Пловдив”, ОП “Туризъм”- Пловдив, Фондация “Пловдив 2019”, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг фирми, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.