Начало / Новини / Крими / Наложена е възбрана на 50 тона месо след проведена мащабна проверка на служители на СДВР и НАП

Наложена е възбрана на 50 тона месо след проведена мащабна проверка на служители на СДВР и НАП

agnews.bg

Наложена е възбрана за почти 50 тона месо и месни продукти след проведена мащабна проверка на служители на СДВР и НАП, съобщи Фокус.

В рамките на двудневната акция са проверени 43 обекта. Съвместната проверка на служители на отдел „Икономическа полиция“ –СДВР и Териториалната дирекция на НАП- София е предприета на 14 и 15 декември т.г. В резултат на действията им е наложена възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти. Проверени са общо 43 обекта. Инспекциите са извършени във връзка с внос, държане на склад на охладени и замразени хранителни продукти от животински произход и свързаните с тези дейности и изисквани по закона документи.

В процеса на работа в някои от обектите проверяващите установили различни количества замразени продукти без документи за произход и годност. По-фрапиращи са случаите на открито в три склада голямо количество месо без необходимите документи. В единия е намерено 1 302 кг месо без сертификати, в другия – 20 000 кг, а в третия – 20 300 кг .

Без документи за проследимост са открити още 1 680 кг риба и рибни продукти и 5 000 кг замразени пилета. Като общ резултат от проведените съвместни действия експертите от компетентните органи са наложили възбрана за над 48 782 кг месо и месни продукти, заради липса на идентификация за произход и годност.

Съставени са общо 86 констативни протокола и са изискани допълнителни документи от управителите на проверените търговски дружества.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.