Начало / Новини / Крими / НАП блокира опит за ДДС измама с пилешко месо

НАП блокира опит за ДДС измама с пилешко месо

кокошки

От офиса на НАП – Плевен съобщиха, че служители на звено „Фискален контрол“ блокираха опит за фиктивен износ на 8 тона замразено пилешко месо.

При проверка на камион превозващ стоката, фискалните инспектори установили, че има несъответствие между количеството и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи. Оказало се, че в камиона липсват 8 тона замразени пилешки бутчета на обща стойност 65 800 лв. Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая, а сигнал за фиктивния износ вече е подаден до компетентните органи на МВР.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само „по документи“, като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци .

От началото на 2015 г. фискалните агенти на НАП са извършили 250 000 проверки на транспортни средства, като на 64 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1 300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.