Начало / Новини / Земеделие / Одобрени са окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2015

Одобрени са окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2015

Agriculture

Със заповеди на министъра на земеделието и храните са одобрени -окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания`2015 и окончателния специализиран слой „Постоянно затревени площи” за 2016 г. Заповедите са в изпълнение на Наредба № 105 от 2006 г. за условията и реда за създаване, поддържане, достъп и ползване на интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).

Данните от двата специализирани слоя са предоставени на Разплащателната агенция за зареждане в ИСАК с цел обезпечаване на приема на заявления за подпомагане по кампания за директните плащания през 2016 година, както и за извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2015 заявления за подпомагане. На тази бази предстои да се извърши окончателна оторизация и плащания на площ за миналогодишната кампания.

Разплащателната агенция, при необходимост, ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ. Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на земеделските стопани, на които първоначално е изплатена по-малка сума, а на стопаните, при които се установи, че е изплатена по-голяма сума ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване.

При несъгласие, с резултатите от извършените от Разплащателната агенция окончателни плащания на площ, стопаните ще имат възможност да го оспорят чрез обжалване на издаваното от агенцията официално уведомително писмо, в което същите са посочени.

Предстои изпращане на отговори на всички подадени възражения срещу проекто обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2015, като тези отговори няма да подлежат на обжалване.

На оспорване пред Върховния административен съд на Република България подлежи заповед № РД 46-236 от 01.03.2016 г., в едномесечен срок от съобщението за издаването й, а за подалите възражения този срок е 14 дни от получаване на отговора на възражението.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.