Начало / Новини / Други / Панаира на българските билки ще се проведе на 6-7 ноември в Аграрен университет в гр. Пловдив

Панаира на българските билки ще се проведе на 6-7 ноември в Аграрен университет в гр. Пловдив

билки

На 6 и 7 ноември, 2015, в Аграрния университет в Пловдив ще се проведе Панаирът на билките – национално информационно събитие за перспективите, които предлага устойчивото ползване на лечебни растения в България.

Очаква се потвърждение, че Министърът на околната среда и водите ще открие официално Панаира. Поканени са: парламентарната Комисия по околна среда и води, посланиците на страните, най-големи вносители на български билки: Великобритания, Германия, Италия, Франция, Швейцария, Япония и САЩ, Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България, областни управители, кметове, експерти и всички заинтересовани.

В рамките на панаира ще се проведе изложение под наслов: „200 билки – 2 милиона работни места“, в което ще участват български производители на продукти от местни билки, както и ключови институции за опазването и устойчивото ползване на лечебните растения у нас. Названието на изложението е вдъхновено от български експерт с многогодишен опит в сектора, според когото билките могат да дадат препитание на една четвърт от народа ни ако се ползват разумно и се опазват добре диворастящите находища.

Панаирът ще включва също премиера на „Лековитото злато на България” – документален филм, за устойчивото ползване на лечебните растения;: представяне на фолклорни традиции свързани с билките, дискусии тип „кръгла маса”, с участието на представители на всички заинтересовани от опазването и устойчивото ползване на лечебните растения в България страни.

Предвидени са и презентации от експерти на ключови теми за оползотворяванто на лечебните растения у нас. Ще се състои и приемна, в която земеделски производители да получат съвети и консултации от едни от най-добрите специалисти в сектора за култивиране на лечебни растения.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.