Начало / Новини / Крими / Разкриха нова схема за над 3 млн. лв. с износ на люцерна за Китай

Разкриха нова схема за над 3 млн. лв. с износ на люцерна за Китай

люцерна

КОЛОСАЛНА СХЕМА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЧРЕЗ ИЗНОС НА ЛЮЦЕРНА ЗА КИТАЙ Е ЗАСЕЧЕНА ОТ ВЛАСТИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, съобщава „Борба”.

Разследваното дружество имало складова база в старата столица и изкупувало люцерна от страната на цена около 200 лева за тон. След това обаче декларирало вътреобщностни сделки в рамките на Европейския съюз на драстично високи цени – над 350 евро на тон фураж. Разследващите органи се усъмнили в износа, след като засекли многократно прехвърляне на дружеството на различни лица със собственост в офшорна зона на китаец.

Данъчните заселкли само за броени дни износ на близо 5000 тона люцерна за над 3 млн.лв. по документи и начислен ДДС от сделките за близо 600 000 лева. При данъчна ревизия дружеството било наказано с над 200 000 лева за съмнителните операции.

Едната схема за източване на бюджета с фиктивен оборот в рамките на ЕС била деклариране като внос от Румъния. На митницата била обявявана стойност от 8000 евро на камион фураж, но сделката била фиктивна. Вниманието на институциите заострили земеделски производители, които съвсем случайно разбрали, че продават люцерна на една цена, а после тя се изнася в чужбина на друга.

За да прикрият следите си, участниците в схемата имали и втори канал за износ до Китай. Този път през Турция, а за получател се сочела турска фирма.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.