Начало / Новини / Сблъсъци между фермери и полиция имаше в Солун

Сблъсъци между фермери и полиция имаше в Солун

гръцки фермери

Фермерите навлязоха с трактори в панаирното градче в Солун, където се открива международна аграрна изложба. Те отказаха среща с министъра,съобщави БНР

Фермерите успяха със сила да преминат полицейския кордон, който охранява панаирното градче в Солун. Достигна се до сблъсъци след отказ на полицията да допусне тракторите вътре в панаира, където след час се открива международна аграрна изложба.

Официалното откриване ще го направим ние, а не министъра, скандират протестиращите земеделци.

Фермерите влезнаха с трактори в панаира и поздравиха изложителите. Отказаха да присъстват на официалната част с участието на аграрния министър Апостолу.

В центъра на Солун се провежда протестно шествие, като за участие пристигнаха земеделци от цялата страна. Разположиха трактори по централни пътища в града, но без да създават напрежение и да блокират пътища. Демонстрация ще се проведе и утре, като целта им е да насочат вниманието към своите проблеми пред международното участие в изложбата.

По магистралата Солун-Атина отново има блокади на няколко места, а от границата с Македония съобщават, че няма да отворят пътя поне до петък. Все пак позволиха на десетки тирове да се изнесат по посока към друг граничен пункт.

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.