Начало / Библиотека / Сел Франс

Сел Франс

selle

Франция има дълга и богата история в развъждането на коне.Най-интензивно развиващата се селекционна програма е посветена на Сел Франса – една от най-добрите спортни породи в света.Другото название на породата е Френски ездови кон.Както при всички полукръвни породи Сел Франса е създаден чрез смесването на различни породи.Обаче негова отличителна особеност се явява наличието на рисиста кръв.

Създателите на породата били много внимателни с кръстосването и развъждането на конете, до получаване на желаните качества.Сел Франса е пример за това.Конете от тази порода се използват за обездка, състезния или пък дори за любителска езда.

Конете от тази порода нямат толкова отличително белези, защото при създаването участие са взели коне от всички краища на Франция.Като цяло конят е висок- ръстът варира от 155 до 172см, с чудесна структура.Различават се 5 типа коне, базирайки се на големината на ездача.
Вътрепородните типове са такива с по-голямо влияние на тежковозната кръв и са по-масивни; други са по-едри и силни; трети са с по-широка крачка на тръс; четвърти са по-дребни, но с буен темперамент; а последния тип са средно големи и силни коне.

От AgNews BG

Прочетете също

agnews.bg

Засаждане на овощни дръвчета

Засаждането на овощните дръвчета става по следният начин: изкопават се дупки с размери минимум 80/80/80 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.