Начало / Без категория / Този месец трябва да стартира прием по схема „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“.

Този месец трябва да стартира прием по схема „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“.

agnews.bg

С бюджет от 10 млн. евро през Декември ще стартира прием по схема „Подкрепа заразработване на иновации от стартиращи предприятия“. Това стана ясно след проведения Комитет за наблюдение на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020. По схемата могат да кандидатстват фирми, които са създадени преди не повече от 3 години от датата на обявяване на приема по финансиращата програма. Ще се финансират проекти за разработка на иновативни продукти (стоки или услуги) или процеси, които попадат в обхвата на приоритетните области на ИСИС.

Това е втората схема, финансираща иновации, която е предвидено да стартира в рамките на тази година. За разлика от нея, схема “Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията”, за която вече бяха публикувани проект на документи, ще финансира проекти на фирми с повече от 3 години дейност като ще финансира етапа на внедряване на иновациите.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

Стартира прием по подмярка 7. 6.

Стартира прием по подмярка 7. 6. на ПРСР за поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата

От 9 май 2016 г. до 3 юни 2016 г., включително, ще бъде отворен прием …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.