Начало / Новини / Трактори задръстиха Париж

Трактори задръстиха Париж

Над хиляда трактора и няколко крави слязоха в Париж в четвъртък, 3 септември 2015. Протестът на фермерите блокира магистрали и парализира движението във френската столица, съобщи АП.

Фермерите не са доволни от изтъняващите си печалби, за което обвиняват евтината вносна продукция и данъците върху заплатите. Според тях тези неща им пречат да се конкурират с основно Германия и по-малко с Източна Европа или други страни. Фермерите искат данъчни облекчения от френското правителство и действия от ЕС.

Тракторите са с надписи “Ярост” и “Стига бюрокрация”, “Оставете ни да работим”, “Спрете облагането на цената” и “Повече пари, по-малко изисквания”.

Тежките машини тръгнаха от рано сутринта в четвъртък по основните артерии на Париж към центъра на града, Плас дьо ла Насион /Place de la Nation/ в ицточната част на столицата. Планирани са и действия пред парламента.

Организатор на протеста е FNSEA, най-големият селскостопански синдикат в страната. Според него 1733 трактора от цяла Франция са повикани в Париж.

Премиерът Манюел Валс, който работи по структурните реформи в земеделието обеща да се види с ръководителя на FNSEA.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.