Начало / Новини / Три години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

Три години затвор за гръцките фермери, ако блокират пътища

ТРАКТОРИ,ГЪРЦИЯ

Парламентът в Атина прие промените в закона, за да се решават проблемите в аграрния сектор с преговори, а не с трактори по пътищата.

Атина промени законодателството срещу протести,които блокират свободното движение по пътната мрежа,съобщи БНР.Мярката от три месеца затвор се заменя с минимум 10 месеца, а в случаи на нанесени щети на икономиката при продължително блокиране на пътища присъдата е три години затвор. Видимо промяната засяга ежегодните протести на фермерите. До сега няма реакция от страна на фермерските съюзи,които вече заплашват,че ако не се решат проблемите в аграрния сектор са склонни на протести в края на януари.

Медиите коментират като положителна реакция на правителството,което предлага преговори,а не блокиране на Гърция от трактори.

От опозицията казаха, че Ципрас е приложил „крайни мерки“ срещу фермерите, които не съответстват на политиката на радикалната левица Сириза. Политически анализатори смятат, че премиерът си „играе с огъня“, защото ако фермерите оттеглят доверието си от едно правителство, то няма дълъг живот.

По тежките наказателни присъди засягат и движението „Няма да платим“, което често протестира срещу високите пътни такси, като блокира магистралата.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.