Начало / Новини / Фондация ,,Америка за България“ набира кандидати за обучение на земеделски специалисти и учени в САЩ

Фондация ,,Америка за България“ набира кандидати за обучение на земеделски специалисти и учени в САЩ

agnews.bg

Фондация „Америка за България“ започна да набира кандидати за две нови обменни програми в областта на земеделието, създадени за подкрепа на хората с потенциал да се превърнат в лидери в сектора и да работят за развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в България:

„Лидери в земеделието” предоставя възможност за интензивни, краткосрочни групови обучения в САЩ, в рамките на около две седмици, с тясна професионална насоченост. През 2016 година участие в програмата „Лидери в земеделието” могат да вземат 16 български фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели или администратори. Те ще се обучават в две основни направления:
1) млечно говедовъдство – производство и преработка;
2) малинопроизводство и преработка.

Философията на програмата е всяко обучение да бъде изцяло съобразено с нуждите на българското земеделие и нивото на групата, така че да отговоря в максимална степен на високите очаквания на всеки участник. Затова и селекцията се прави след открит конкурс и провеждане на подробно интервю с всеки един кандидат от български и международни експерти с доказан опит в сферата на земеделието. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има тук.

„Земеделие за бъдещето” е програма, насочена към млади, прогресивни учени. Философията й е да допринася за увеличаване продуктивността на българското земеделие и икономическия растеж на страната като предоставя достъп до съвременна наука, трансфер на нови технологии и практики в земеделието, и насърчаване на двустранното сътрудничество между водещи институции от САЩ и България.

Програмата поставя фокус върху възможностите за свързване на науката и бизнеса, и запознава участниците с устойчиви, работещи модели за финансиране на научна и приложна дейност. Българските учени сами ще избират темата, която ще разработват в САЩ. В рамките на 3 месеца те ще бъдат обучавани от индивидуален ментор и координатор, който на свой ред също ще посети България, за да продължи съвместната им работа. По-подробна информация за програмата и насоки за кандидатстване има тук.

Програмите „Лидери в земеделието“ и „Земеделие за бъдещето“ се финансират от Фондация „Америка за България“ и се администрират от Института за международно земеделие Норман Борлауг към Университета Тексас А&M – институцията с най-голям бюджет за изследвания в областта на земеделието в САЩ през последните години и безспорно един от водещите специализирани американски аграрни университети с повече от 130 години история и опит в тази сфера.

Кандидати за двете програми се набират до 5 февруари 2016 година.

Повече информация за условията и начина на кандидатстване може да получите като се свържете с Фондация „Америка за България”:

Виолета Недева, Директор „Програми за земеделие“
Фондация „Америка за България”
Tel.: +359 (2) 806 3800
agleaders@americaforbulgaria.org

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.