Начало / Новини / Фонд „Земеделие“ изплати още 877 хиляди лева на рибарски общности

Фонд „Земеделие“ изплати още 877 хиляди лева на рибарски общности

ribi

ДФ „Земеделие“-Разплащателна агенция преведе още 877 482 лева по шест проекта от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР). Те са по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” и се реализират от Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) като част от стратегиите за развитие на рибарските общности.

Със средства по Програмата участници в МИРГ „Български Черноморски сговор-Бяла-Долни чифлик-Аврен“ реализират проекти за закупуване на машина за почистване на пясък и изграждане на помощно стопанство в село Приселци.

В изпълнение на местната си стратегия за развитие МИРГ „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ инвестира в подобряване на материалната база и условията за екотуризъм на територията на рибарската общност, работи се и по проект „Опознай пътя на водата“, чиято цел е защитата на природното наследство на региона.

Разплащателната агенция субсидира още проект на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат” за създаване на уеб-базирана информационна система, както и обновяването на читалището в Царево по проект на МИРГ „Приморско-Созопол-Царево“.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.