Начало / Новини / Други / Фонд „Земеделие“ отличен с награда за успешното прилагане на „Училищен плод“

Фонд „Земеделие“ отличен с награда за успешното прилагане на „Училищен плод“

Lozana_Vassileva_3

Днес Фонд „Земеделие“ получи годишната награда „Достъп до добра храна – 2015“ за успешното прилагане на схемата „Училищен плод“. Наградата бе връчена на II-та национална конференция „Достъп до добра храна“. Това е инициатива, която обединява усилията на държавни институции, производители, граждански организации и медии за подобряването на регулаторната рамка, производството, търговията и публичния образ на добрата храна.

Д-р Лозана Василева, зам. изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ прие наградата и благодари от името на институцията. „Използвам този форум, който се провежда в Международния ден на храната, за да припомня, че схема „Училищен плод” се прилага в България за шеста поредна година. Отбелязваме наистина голям интерес от страна на учебните заведения, а броят на децата, които получават свежи плодове и зеленчуци, нараства с всяка кампания. През миналата учебна година 2 898 учебни заведения с над 400 000 деца получиха пресни плодове и зеленчуци. За настоящата учебна година желание за участие в схемата са заявили близо 3 450 детски градини и училища, в които учат 460 000 деца“, каза д-р Василева. Тя информира участниците във форума за важна новост при прилагането на схемата: плодовете и зеленчуците, които ще се раздават на децата от началото на ноември, без цитрусовите и бананите, вече ще се набавят чрез местни покупки и от местните пазари. Целта на тази промяна в нормативната база е да бъдат стимулирани българските производители.

„Училищен плод“ ни носи особено удовлетворение, защото спомага за изграждането на здравословни хранителни навици от най-ранна детска възраст. Тя работи активно за здравето на нашите деца“, акцентира зам. изпълнителният директор на ДФЗ при получаването на приза в категория „Държавна политика“.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

 

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.