Начало / Библиотека / Хановерски кон

Хановерски кон

Hanoverian_4

Хановерската порода е една от най-известните породи в Европа. Възникнала е през последните 300 години в Германия, главно в провинция Хановер.Разпространена е в равнинните части край бреговете на Атлантическия океан, района на Балтийско море и редица други райони на Европа, Турция, Израел и др.

Създадена е по пътя на кръстосването на местните кобили с подобрени жребци, жребци от източноруската порода и чистокръвни английски жребци.

Хановерските коне се характеризират със спокоен темперамент, леки движения и се налагат като едри ездови и впрегнати животни – височината при холката 165 – 175 см. Конете притежават красив екстериор с еластични свободни движения и широка крачка. Те са с добър нрав, лесно се поддават на дресура и имат качества за всички спортни дисциплини, особено за прескачане на препядствия. Като полукръвна порода се отличават с добри качества за използване и в селското стопанство. Отговарят превъзходно на нуждите за спорта.

В България се използват за създаване на спортен тип коне. За тази цел кобили от Източнобългарската и Дунавската порода се кръстосват с хановерски жребци.

От AgNews BG

Прочетете също

agnews.bg

Засаждане на овощни дръвчета

Засаждането на овощните дръвчета става по следният начин: изкопават се дупки с размери минимум 80/80/80 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.