Начало / Новини / Европроекти / 36 млади фермери поискаха подпомагане в първия ден на приема по подмярка 6.1

36 млади фермери поискаха подпомагане в първия ден на приема по подмярка 6.1

Заявления от 36 фермери бяха обработени в Областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” в първия ден на прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020. Най-активни бяха стопаните от област Видин, където са подадени 6 проекта, следва Кърджали с пет заявления. В Благоевград в първия ден са обработени документите на четирима кандидати по подмярка 6.1, толкова са и подадените проекти в Шумен.

В направление растениевъдство най-много са желаещите да отглеждат плодове – сливи, череши, праскови, орехи, показва справка за първия ден от приема. Няколко от подалите заявления за подпомагане са заявили, че ще отглеждат домати, други зеленчуци или култивирани печурки. Най-много млади фермери, които ще развиват животновъдство, са се насочили към зайци и пъдпъдъци, има и проекти за създаване на пчелни семейства и отглеждане на овце.

Максималната субсидия, която могат да получат младите фермери е в размер на 25 000 евро и се изплаща на две равни части според изискванията, заложени в наредбата по подмярка 6.1. Крайният срок за прием на документи е 24 юли 2015 г.

© 2015 AgNews.BG | Всички права запазени. Позоваването на AgNews.BG е задължително!

От AgNews BG

Прочетете също

whatsapp_image_2020-01-07_at_153404.jpeg__623x416_q85_crop_subsampling-2_upscale

Удължава се срокът за групово ловуване на дива свиня до края на януари

До 31 януари 2020 г. се удължава срокът за групово ловуване на дива свиня в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.